Doorgaan naar artikel

‘Opgelucht na verkiezingen’

Mark Rutte - Foto: ANP premium

Mark Rutte - Foto: ANP

Wat zijn we – althans ik – opgelucht na de uitslag van de verkiezingen, langs twee kanten.

Ten eerste dat de PPV niet de grootste partij van Nederland is geworden en ten tweede dat de PvdA – met Asscher in de hoofdrol – een enorme afstraffing heeft gekregen met het beleid op sociale zaken en WWZ. Er is dus ruimte voor verandering en hopelijk voor verbetering.

De bal ligt nu bij Rutte om uit het versnipperde politieke landschap een nieuwe coalitie te vormen, waarbij er zeker vier partijen moeten samenwerken. Dat wordt nog een hele klus, maar wel eentje die voortvarend opgepakt dient te worden, zodat we snel een nieuwe regering hebben die beslissingen kan nemen. En die dan ook dingen uit het verleden kan rechtzetten die helemaal verkeerd hebben uitgepakt, of zelfs nog zullen uitpakken!

Op de valreep Wet minimumloon aangepast

Zo heeft Asscher nog net op de valreep de Wet minimumloon aangepast, waardoor het voor de tuinbouw bijna onmogelijk is om na 1 juli de Cafetariaregeling nog toe te passen. Hierdoor stijgen onze loonkosten nog verder en het enige beetje voordeel dat er nog was, wordt op deze manier bruut weggestreept.

Nu wordt het verschil in loonkosten met onze buurlanden nog groter, en dat gaat een gevaar vormen voor onze tuinbouw. Want met deze maatregel gaan er echt niet ineens veel meer Nederlanders in de tuinbouw werken, maar wordt het voor de buitenlandse werknemer wel fors minder interessant om in Nederland te komen werken.

Belastingen op werk en ontslagrecht

Dus Rutte: snel aan de slag, en als je dan toch bezig bent, kijk dan ook even goed naar het rapport van de Oeso. Hierin staat de aanbeveling dat Nederland er zeer verstandig aan doet om de belastingen op werk te verlagen en het ontslagrecht drastisch te hervormen. Als jij dit nou even snel gaat regelen Mark, kunnen wij tenminste weer door met telen. Ieder zijn vak!

Delen

Image
Mark van Aert

aardbeienteler in Zundert (N.-Br.)

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin