Doorgaan naar artikel

Opgaan super Jan Linders in AH raakt AGF-inkoop

Supermarktketen Jan Linders gaat intensief samenwerken met AH, ook bij de inkoop. Voor regionale telers zijn de gevolgen niet bekend.

Jan Linders heeft een supermarktaandeel in Nederland van circa 1 procent, maar regionaal heeft de keten veel groente- en fruitleveranciers. Zij zijn er trots op dat hun product in de winkels ligt en worden ook op de website van de keten voorgesteld.

Deze leveranciers van streekproducten hebben nog geen duidelijkheid over wat de samenwerking van het Limburgse familiebedrijf Jan Linders met AH gaat betekenen. Jan Linders blijft het grootste deel van zijn 63 winkels uitbaten, maar gaat dat doen onder de naam van Albert Heijn.

Inkoop van Superunie naar AH

De Limburgse keten koopt niet meer in via Superunie, maar laat de winkels straks beleveren door AH. Hoeveel ruimte er blijft voor de regionale telers is niet duidelijk. Jan Linders wordt een grote franchiseondernemer van AH. Daarin is normaal gesproken ruimte voor bijkopen van product. In het persbericht schrijft Jan Linders dat de regionale roots behouden blijven, maar in de verdere toelichting stelt de keten dat nog niet duidelijk is welke producten meegaan onder de nieuwe AH-formule.

Telers Jan Linders trots op AGF-schap

Een Limburgse teler zegt desgevraagd altijd kippenvel te krijgen van trots als hij in de winkel zijn product ziet liggen. Hij is verrast door de samenwerking. Uit de lijst van regionale bedrijven blijkt dat ook afzetorganisatie Fossa Eugenia en FruitMasters als leveranciers betrokken zijn. Zo is de exclusieve Morgana-appel opgenomen in het assortiment van Jan Linders. FruitMasters kreeg het ras in het assortiment na de fusie met Veiling Zuid-Limburg. AH zet zelf vol in op haar eigen ras Sprank. Het is afwachten of beide rassen naast elkaar komen liggen.

Lijst van regionale telers

Jan Linders kent een behoorlijke lijst streekproducten. Zo komt paprika van teeltbedrijf Gubbels uit Maasbree en de kersen van Schaepkens uit Klimmen. De prei komt van teeltbedrijf Jansen uit Hunsel. Conference en Elstar komen van teeltbedrijf Cremers uit Blitterwijck. Telersvereniging Fossa Eugenia levert de paksoi. FruitMasters (onder andere) de Morgana.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin