Doorgaan naar artikel

Ook biomassatak ECW op Agriport naar Ennatuurlijk

Biomassa op Agriport A7 van ECW Netwerk. - Foto: Jeroen Verheul

Biomassa op Agriport A7 van ECW Netwerk. - Foto: Jeroen Verheul

Naast aardwarmtetak, stoot ECW ook biomassa af aan Ennatuurlijk.

Warmtebedrijf Ennatuurlijk neemt ook de biomassa-activiteiten over van energiebedrijf ECW, eigendom van tuinders in Middenmeer. Vorige maand werd bekend dat Ennatuurlijk het aardwarmtebedrijf over wil nemen van tuinders in Middenmeer, ECW Geoholding. Uit een toelichting blijkt dat ook de biomassa-activiteiten van ECW verschuiven naar Ennatuurlijk als de verkoop definitief wordt. Het aardwarmtedeel ECW Geoholding behoort tot hoofdvestiging ECW Netwerk.

ECW Netwerk haalde in 2021 een omzet van € 98 miljoen. ECW zal na het afstoten van biomassa en aardwarmte haar overige activiteiten gewoon doorzetten. Dat is het transport van energie, water en data op Agriport, maar ook de handel en handelsondersteuning in energie. Zonder aardwarmtetak en biomassa-onderdeel verwacht ECW meer ruimte te krijgen om te ontwikkelen in energiehandel en voor datacenters in het gebied waterlevering te verzorgen.

Tuinbouwklanten Ennatuurlijk

Ennatuurlijk, met als grootaandeelhouder pensioenfonds PGGM, heeft al tuinbouwklanten in Brabant in een restwarmtenetwerk naar de Plukmadese polder. Ook is Ennatuurlijk aandeelhouder in Plukmadese Polder Geothermie en stak daar drie ton in ontwikkeling, naar nog zonder resultaat. De partij is ook in gesprek met partijen in Koekoekspolder om aardwarmte van het tuindersnetwerk te gebruiken voor een toekomstige nieuwbouwwijk.

Beheer
WP Admin