Doorgaan naar artikel

Ontwikkelingsbedrijf HOT herijkt zijn taak van opkopen kassen

Foto: Groenten & Fruit

Foto: Groenten & Fruit

Ontwikkelingsbedrijf HOT kijkt naar zijn toekomstige rol bij het opkopen van kassen en ontwikkelen van nieuwe percelen.

Bedrijven, overheden en Rabobank werken samen in het Ontwikkelingsbedrijf HOT. Zij werken aan een nieuwe toekomstvisie. Dat laat een woordvoerder weten.

Een crisis is normaal het moment om kassen op te kopen en nieuwe grotere percelen te creëren door herverkaveling. Wat de rol van het Ontwikkelingsbedrijf HOT in de energiecrisis wordt, is onbekend. Blijft het ontwikkelingsbedrijf op dezelfde manier werken en met dezelfde budgetten? Rabobank is een belangrijk financier van dat moderniseringvehikel. Ook de bank kan over de toekomst van het Ontwikkelingsbedrijf niets zeggen. Volgens een woordvoerder van het Ontwikkelingsbedrijf wordt over enkele weken meer duidelijk.

Taken Ontwikkelingsbedrijf HOT voortzetten

De start van het Ontwikkelingsbedrijf HOT in 2016 was lastig, net na de grote crisis in de glastuinbouw. Na het vertrek van directeur Rob van den Ende in 2021, kwam Rabo-consultant Andries Algra aan boord om de modernisering te versnellen. Van den Ende pleitte bij zijn vertrek voor voortzetting van de ontwikkeltaak bij HOT. Het versterkt de positie van de Nederlandse tuinbouw in Nederland, maar indirect ook daarbuiten, omdat HOT het tuinbouwcluster rond vooral Westland ontwikkelt.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie

Beheer
WP Admin