Doorgaan naar artikel

Ontbijt met Berlijns ochtendblad

Slecht geslapen, want gisteren in een halve middag gezien en aan de voeten gevoeld hoe groot die Fruit Logistica inderdaad echt is.

Dus om kwart over 5 alweer wakker. Heel die catalogus met al die 2452 deelnemers doorgenomen, teneinde iets van een route uit te stippelen. Eerst vroeg op de beursvloer een paar diepgravender interviews doen. Dan rondlopen voor leuke foto’s (zie ook de fotoreportage!) en ’s middags weer interviews om de beursstemming aan het einde van de tweede dag te peilen. Dat moet het worden.

Dan om 7 uur aan het ontbijt. Met de krant. De Berliner Morgenpost. Gelukkig geen letter over de Fruit Logistica. Wel over Duitsland-Italië (1-1). Over de vertrekkende directeur van de Bundesbank. En over die arme jongen die zijn nek brak bij Wetten Dass en nu één arm weer kan bewegen. En over het Berlijns filmfestival de Berlinale.

Maar dan valt toch automatisch de blik op de ouderwets-krantenformaat-grote advertenties van de grote supermarkten. En dan ja – ik kan het niet helpen – op de groenteaanbiedingen. Netto Marken-Discount heeft Spaanse komkommers voor 59 cent en Italiaanse Pink Lady appels voor 1,69 per schaaltje van (opgepast) 900 gram. Aldi heeft Italiaanse sla voor 69 cent per krop. En Edeka heeft alleen druiven als Super Knüller voor 2,49 per kilo.

Gauw naar de beurs!

“En uw naam is?”

 “Vakidioot, om u te dienen.”

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin