Doorgaan naar artikel

Onduidelijkheid over regiegroep tuinbouw

Den Haag – Het ministerie van landbouw stoeit nog met de inrichting van de regiegroep voor de land- en tuinbouwsectoren. Dat blijkt tijdens een debat in de Tweede?Kamer.

Eerder waren er plannen dat staatssecretaris Henk Bleker van landbouw voorzitter zou worden van de regiegroep, waaronder diverse sectoren eigen regiegroepen zouden inrichten waarin de verduurzaming van de sector centraal staat. Voor iedere sector zou een groep worden ingericht zoals de Commissie van Doorn heeft voorgesteld voor de varkenshouderij in Noord-Brabant.

Het ministerie is nog met ketenpartijen in overleg over de definitieve invulling van de regiegroepen. In het huidige plan wordt er een regiegroep gevormd waarin alle sectoren zijn vertegenwoordigd, van producent tot retail en verwerker. Deze groep zal volgens Bleker alleen spreken over sectoroverstijgende onderwerpen, zoals mededinging en het verdienmodel.

Hoe de regiegroep er definitief uit komt te zien en wie er zitting in hebben wordt naar verwachting binnen enkele weken bekend. Nog niet alle personen die gevraagd zijn voor de commissie hebben hierop positief geantwoord.

Het is de bedoeling dat de regiegroep twee tot drie keer per jaar bijeen komt. ”Het feitelijke werk gebeurt via de operationele ketenpartijen”, aldus Bleker tijdens het debat.

Bron: Boerderij Vandaag – Auteur: Mariska Vermaas

Share this

Afbeelding
Mariska Vermaas

parlementair verslaggever

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin