Doorgaan naar artikel

‘Ondernemer, werk aan gezond vermogen’

Ondernemers moeten de komende tijd hard werken om hun vermogenspositie weer gezond te maken.

Bij diverse ondernemers is de vermogenspositie nul of negatief, terwijl een gezond vermogen rond de 25 à 30 procent hoort te liggen. Dat zegt Rabobank-directeur, Dick Oosthoek in een interview met Groenten & Fruit.

Oosthoek nam in januari afscheid van zijn positie als tuin- en akkerbouwdirecteur bij Rabobank Nederland. Hij heeft de overstap gemaakt naar het Food & Agri Team Groene Hart Oost bij Rabobank Rijn en Veenstromen, waar hij als manager is aangesteld.

In een afscheidsinterview blikt hij terug op zes enerverende jaren, waarvan de sector in de afgelopen drie jaar in zeer zwaar economisch weer verkeerde.

Oosthoek noemt de crisis een periode van bezinning, waarbij de bank, ondernemers en de overheid teruggeworpen zijn op de feiten. Die bezinning heeft deels vorm gekregen in het STAP-initiatief.

“Ik heb het gevoel dat de tuinders met een eigen analyse tot de ontdekking zijn gekomen dat de situatie anders moet. Dat is de winst van het afgelopen jaar. Het zijn niet de bestuurders en banken geweest maar de ondernemers zelf die concluderen: Het moet anders.”

Lees dinsdag het hele interview in Groenten & Fruit.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Brammert Waagmeester

Share this

Brammert Waagmeester

voormalig freelance marktredacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin