Doorgaan naar artikel

‘Ondernemen is topsport’

Foto: ANP

Foto: ANP

Het is al weleens vaker gezegd en er zijn ook meerdere voorbeelden van, maar toch wil ik er nog eens op terugkomen. De combinatie van tuinder zijn en topsport bedrijven, dat blijkt een heel goede te zijn.

Dat geldt vooral voor de combinatie met wielrennen en/of schaatsen. Er zijn tal van sporters die een nationale- of een wereldtitel hebben gewonnen en die geboren zijn in een echt tuindersgezin. Je zou bijna zeggen ‘als je een goede sporter wilt zijn, moet je haast wel ook een goede tuinder zijn’. Maar misschien is het juist andersom: ‘als je een goede tuinder wilt zijn, moet je ook een goede topsporter zijn’. Karakter, dat is waar het vaak om draait.

Twee goede voorbeelden hiervan zijn Simon en Irene Schouten. Hun ouderlijk bedrijf in Andijk, waar Simon nu ook werkzaam is, ligt in het Noord-Hollandse, naast het bedrijf van ons. We kunnen ze daarom goed in de gaten houden … In de afgelopen week, terwijl het kwik toch zo’n 30 graden aangaf, kwam ik Simon alweer tegen tijdens zijn dagelijkse trainingsrondje. Trimmen of fietsen, het maakt hem niet uit. Irene kom ik ook regelmatig tegen als zij bezig is met haar trainingsschema, en als je die twee zo intensief aan het trainen ziet, dan krijg je nog meer sympathie voor topsporters.

‘Geniet van jullie sport, geniet van het ondernemen, maar blijf ook genieten van het leven’

Maar naast sporters en ondernemers zijn Simon en Irene ook gewoon mensen die onderdeel uitmaken van een gezin. In dat gezin is moeder Schouten al een jaar lang ernstig ziek. Dat krijg je dan ook nog even op je bordje erbij. Naast ondernemen en topsport bedrijven, hebben we ook allemaal nog een privéleven.

Ik wil graag tegen iedereen zeggen: hou dat in ere. Het is zo mogelijk nog belangrijker dan topsporten en ondernemen bij elkaar. Daarom wil ik op deze plaats tegen Simon en Irene zeggen: geniet van jullie sport, geniet van het ondernemen, maar blijf ook genieten van het leven. En dat geldt natuurlijk niet alleen voor Simon en Irene.

Beheer
WP Admin