Doorgaan naar artikel

Omzetgroei bij lagere winst Frankort & Koning

Het Venlose handelsbedrijf Frankort & Koning boekte in 2017 een omzet van € 246,8 miljoen en een winst na belasting van € 1,6 miljoen.

Dat blijkt uit het jaarverslag van het Ierse megaconcern Total Produce dat de helft van de aandelen bezit van de Venlose onderneming. De omzet van Frankort & Koning is daarmee hoger dan in voorgaande jaren (in 2016 bedroeg de omzet € 236,3 miljoen). De winst na belasting van € 1,6 miljoen is lager dan in 2016 (€ 2,1 miljoen) en 2015 (€ 3,5 miljoen).

De winstdaling is het gevolg van toegenomen concurrentie, maar ook eenmalige kosten zoals de verhuizing binnen het Fresh Parc Venlo. Ook in 2018 verwacht Frankort & Koning een verdere omzetgroei en schaalvergroting, zo laat het concern weten.

Omzet eurozone Total Produce

De totale omzet in groente en fruit in de eurozone door Total Produce bedroeg in 2017 € 1,74 miljard en daalde 0,9%. De winst groeide 4% naar € 27,0 miljoen. Total Produce noemt dat een redelijk resultaat.

Overname en afwaardering

Uit het jaarverslag van Total Produce valt verder op te maken dat in 2017 de omzet van het Nederlandse Organic Trade Company, na de overname in 2016, is opgenomen in de resultaten.

Total Produce heeft de goodwill van één van de Nederlandse bedrijven naar beneden bijgesteld. De resultaten van dit niet nader genoemde Total Produce onderdeel blijven achter bij de verwachting.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin