Doorgaan naar artikel

Octiva bundelt krachten voor robots onder glas

De UV-C robot van Octiva bestrijdt volledig autonoom valse meeldauw in aardbeien onder glas. - Foto: Joost Stallen

De UV-C robot van Octiva bestrijdt volledig autonoom valse meeldauw in aardbeien onder glas. - Foto: Joost Stallen

Octiva, de nieuwe naam van de recente fusie van Octinion en het automatiseringsonderdeel van Priva, gaat samenwerkingen aan met software-ontwikkelaar Iunu en Continental. Continental werkt ook aan mobiele robotplatforms.

Doel van de samenwerkingen is de ontwikkeling en roboticatoepassingen in de tuinbouw en de implementatie ervan te versnellen.

Kunstmatige intelligentie

Iunu is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor kunstmatige intelligentie voor tuinbouwtoepassingen in gecontroleerde omgevingen (dus ook in kassen), Octiva’s expertise ligt in het ontwerp en de commercialisering van robottoepassingen, onder meer een aardbeiplukrobot en een UV-C-robot ter bestrijding van ziektes in aardbei.

Robotplatform

Voor Continental, vooral bekend als bandenfabrikant maar ook gespecialiseerd in sensortechnologie, betekent de samenwerking een volgende stap in haar groeistrategie in autonome mobiele robots, meldt vakblad Mechatronica & Machinebouw. Continental zal haar technologie inzetten om Octiva te helpen haar mobiele platform nog breder inzetbaar te maken. Voor Continental is de agrarische markt nieuw.

Delen

Joost Stallen
Joost Stallen

redacteur vollegrondsgroenteteelt

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin