Doorgaan naar artikel

NVWA neemt 400 liter illegale glyfosaat in beslag

NVWA neemt 400 liter illegale glyfosaat in beslag - Foto: Dennis Beek

NVWA neemt 400 liter illegale glyfosaat in beslag - Foto: Dennis Beek

Inspecteurs en rechercheurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben dinsdag 14 juni een grote hoeveelheid illegale glyfosaat in beslag genomen.

In een schuur bij een woning in Breda trof de NVWA de middelen aan met de werkzame stof glyfosaat die in Nederland niet mogen worden ingevoerd en verkocht. Tegen de eigenaar van de illegale gewasbeschermingsmiddelen wordt proces-verbaal opgemaakt, meldt de NVWA.

Advertenties op Marktplaats

De NVWA startte een strafrechtelijk onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket, nadat er door een persoon uit Breda veelvuldig advertenties op Marktplaats werden geplaatst waarbij niet-toegestane middelen te koop werden aangeboden. Ook na het verwijderen van deze advertenties, het blokkeren van zijn telefoonnummer door Marktplaats en het waarschuwen van de adverteerder door de NVWA, bleven de advertenties terugkomen op het platform.

400 liter in beslag genomen

Toen inspecteurs en rechercheurs naar de woning in Breda gingen, vonden zij verpakkingen met 300 liter niet in Nederland toegelaten middelen tegen onkruid. Deze waren afkomstig uit Polen en bestemd voor professioneel gebruik. Snel speurwerk van de NVWA-inspecteurs leidde aansluitend tot een vervolgonderzoek bij drie afnemers van deze middelen. Ook bij hen zijn de aangetroffen illegale middelen in beslag genomen en wordt proces-verbaal opgemaakt. De gewasbeschermingsmiddelen zijn afgevoerd en worden zo snel mogelijk vernietigd. In totaal is 400 liter illegaal middel in beslag genomen.

Beheer
WP Admin