Doorgaan naar artikel

NVWA legt afzet van partij Belgische sla stil

De NVWA heeft een Nederlands handelsbedrijf opgedragen tijdelijk de verkoop van sla van een Belgische leverancier te staken.

Oorzaak is de vondst van een hoge dosering residu van de stof dithiocarbamates in een partij Belgische sla. Het gaat om 27,7 mg/kg, oftewel ppm (parts per million). Dat gehalte noopt tot het stilleggen van de handel, verklaart de NVWA. Ook heeft de NVWA het bedrijf opgedragen alle noodzakelijke acties uit te voeren die nodig zijn. Wat die precies zijn, maakt de woordvoerder niet bekend.

Doorgevoerd naar Duitse klanten

De sla is in België geproduceerd en via een Nederlands bedrijf doorgevoerd naar Duitse klanten. De laboratoriumtests zijn al 10 oktober uitgevoerd. Deze week heeft de NVWA nog aanvullende informatie aangeleverd aan de betrokken voedseldiensten. België heeft dinsdag informatie opgevraagd aan de betroffen diensten.

Het gaat om reguliere officiële controles op de groente- en fruitmarkt, blijft uit de melding van de Duitse voedseldienst op het EU meldplatform Rapid Alert system for food and feed.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin