Doorgaan naar artikel

NVM: Meer glasbedrijven te koop

Volgens makelaarsvereniging NVM staan in Nederland op dit moment negentig glastuinbouwbedrijven te koop. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die de organisatie vandaag bekend maakte.

Eind december 2011 liet de NVM nog weten dat er vijftig objecten in de etalage staan bij makelaars. Uit de cijfers valt niet op te maken of het groente- of sierteeltbedrijven zijn, maar kassen zijn vaak voor verschillende teelten om te bouwen.

Door het hoge aantal te koop staande bedrijven is de verhouding tussen aanbod en vraag sterker uit elkaar gaan lopen, zo blijkt uit de cijfers. Dit jaar zijn nog geen tien bedrijven verkocht. Daarmee ligt het verkoopcijfer wel in overeenstemming met eerdere jaren. De toename in het verschil in vraag en aanbod komt vooral door het hoge aantal te koop staande bedrijven.

Overigens is het aantal te koop staande bedrijven nog hoger bij de veehouderijsectoren. Zo staan er 120 varkensbedrijven te koop en iets meer dan negentig melkveehouderijen. De NVM heeft ook vastgesteld dat 120 tuinbouwbedrijven te koop staan, maar de cijfers maken niet duidelijk wat voor bedrijven dit zijn, en er kan sprake zijn van overlap met de glastuinbouwbedrijven als het een kas een open grond heeft.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin