Doorgaan naar artikel

Nunhems opent nieuw research lab in Leudal

Bayer CropScience, het moederbedrijf van Nunhems, toonde zich op donderdag 7 juni zeer trots op het nieuw gebouwde research laboratorium voor groenteveredeling in de gemeente Leudal waar Nunhums Nederland bivakkeert.

Het nieuwe research laboratorium vergde een investering van 12 miljoen euro en betekent met 6.400 vierkante meter bijna een verdriedubbeling van de oppervlakteruimte van Nunhems voor R&D. Het laboratorium is voorzien van de nieuwste technieken als het gaat om zaadtechnologie, celbiologie, moleculair veredelingsonderzoek en biotechnologische dienstverlening. Met deze technieken valt de veredeling van nieuwe rassen te perfectioneren en te versnellen, als aanvulling op de traditionele plantveredeling.
Daarbij leggen beide bedrijven de focus op wereldwijd en duurzaam gezonde en smakelijke groenten produceren met zo min mogelijke input (bemesting, gewasbescherming, water) en een zo maximaal mogelijke productie. Dit ook in het licht van de alsmaar groeiende wereldbevolking die gevoed moet (blijven) worden.

Tomaten in de klas
Ter gelegenheid van de opening werd ook een initiatief van Bayer CropScience en Wageningen UR gelanceerd om middelbare scholieren op Havo en VWO te interesseren voor veredeling van groentegewassen. Het initiatief is een gevolg van de haperende belangstelling onder jongeren voor veredeling. In het project leveren Nunhems en Wageningen UR tomatenzaden en gedetailleerde instructies voor een praktisch experiment in de erfelijkheidsleer als onderdeel van biologielessen. Zie ook www.tomatenindeklas.nl.

Bron: Groenten&Fruit – Auteur: Stan Verstegen

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin