Doorgaan naar artikel

Noord-Hollandse paprikabroers verdubbelen areaal

Met het bedrijf van de buurman erbij groeien de paprikabroers Ivo en Ron Jansen in Andijk van 25 naar 45 hectare paprika.

Paprikatelers Ivo en Ron Jansen uit Andijk hebben vorige week het naastgelegen paprikakwekerij van Carlo Zwinkels gekocht. Daardoor verdubbelt het areaal van Jansen Paprika bijna van 25 naar 45 hectare. Deze strategische overname past binnen de plannen en groeiambities van PapriCo, het blokpaprikamerk van coöperatie Growers United.

Sinds 1965 richt Jansen Paprika zich op het telen van paprika’s. Het bedrijf begon in het Westland, als één van de eerste paprikabedrijven van Nederland, en is sinds 2007 gevestigd in het West-Friese Andijk. Met de overname van paprikakwekerij Carlo Zwinkels, die was aangesloten bij Harvest House, bestaat Jansen Paprika straks uit drie moderne vestigingen van in totaal 45 hectare.

Verpakken blokpaprika’s om de hoek

Samen met een aantal collega-paprikatelers vormt Jansen Paprika al sinds 2016 PapriCo, het blokpaprikamerk van coöperatie Growers United. Een groep die jaarlijks ruim 35 miljoen kilo paprika’s teelt. Het verwerken en verpakken van deze blokpaprika’s gebeurt direct na de oogst in het vorig jaar opgeleverde, grotendeels geautomatiseerde sorteer- en pakcentrum om de hoek in Zwaagdijk.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin