Doorgaan naar artikel

Noord-Holland onderzoekt stappen ‘Polenhotel’

Afbeelding: Agriport

Afbeelding: Agriport

De provincie Noord-Holland onderzoekt mogelijkheden om de bouw van een fors ‘Polenhotel’ op Agriport A7 te voorkomen.

De provincie staat regelrecht tegenover de gemeente Hollands Kroon in deze kwestie, terwijl beide in de Greenport Noord-Holland Noord over strategisch tuinbouwbeleid praten. Vorige week ving de provincie Noord-Holland bot in een voorlopige voorzieningszaak. De provincie wilde daarmee de bouw stilleggen. Het is nog niet zeker of de provincie in beroep gaat. Voorlopig gaat de bouw immers door. Over twee weken verwacht de provincie een besluit over een mogelijk beroep.

‘Polenhotel’

De bestuursrechter vindt dat Hollands Kroon terecht de omgevingsvergunning heeft verleend voor het ‘Polenhotel’ voor maximaal 360 buitenlandse werknemers. De provincie vindt dat zo’n voorziening niet past op het bedrijventerrein. Ook zou een groot project als deze moeten worden afgewogen tegen andere regionale opvangmogelijkheden.

Hotel op eigen terrein

Hollands Kroon vindt de afwijzing van de provincie vreemd omdat het ‘Polenhotel’ komt op het eigen terrein van Agriport. Ook is de vraag naar werknemers en huisvesting zo hoog dat dit hotel regionaal niet andere plannen hoeft te doorkruisen. De rechter is het met deze stelling eens en stelde de provincie in het ongelijk.

Beheer
WP Admin