Doorgaan naar artikel

Noord-Holland lokt werkloze jongeren kas in

Provincie Noord-Holland start samen met het tuinbouwbedrijfsleven, gemeenten en Clusius College een instroomtraject voor werkloze jongeren.

De verwachting is dat binnen 4 jaar zo’n 300 jongeren een entreeopleiding volgen en mogelijk instromen op tuinbouw- of groenvoorzieningsbedrijven.

Het gaat om het opleidings- en werktraject GreenPort GroenStart met Greenport Noord-Holland Noord, provincie en 18 gemeenten. Werkloze jongeren tussen de 16 en 27 jaar kunnen worden doorverwezen door de gemeente. Op 1 van 3 locaties van het Clusius College starten zij met de entreeniveau-opleiding richting Plant en Groene leefomgeving. De praktijkvakken worden gegeven bij deelnemende bedrijven met vakdocenten uit de praktijk.

Oriënteren op praktijkbedrijf

De jongeren kunnen zich eerst oriënteren op werk in de land- en tuinbouw. Bij agrarisch leer-werkbedrijf Noorderhoeve in Schoorl ervaren zij hoe het is om in een kas, bij een veehouderij, in een teelt- of hoveniersbedrijf, in de groenvoorziening of in bos- of natuurbeheer te werken.

Volgens projectleider GroenStart Sven van Sligter is de ketenbenadering, de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs de kracht van het traject.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin