Doorgaan naar artikel

Nooit meer zonder

We hadden een keer een oudere timmerman op het erf en die zei zo blij te zijn met deze moderne tijd.

Meestal hoor je dat oudere mensen niet zeggen. Die kreunen dat ze terug verlangen naar vroeger. Toen de jeugd nog respect had voor oude mensen en ze de avonden vulden met ganzenborden enzo. Oude agrariërs praten trouwens helemaal niet zo. Die denken helemaal niet met weemoed terug aan het melken in die zware melkbussen of het oogsten van andijvie op je knieën in de modder. Deze timmerman had ook te veel zwaar werk gedaan om te mopperen. Wat hem betreft “waren de beste uitvindingen van de twintigste eeuw de mobiele telefoon en de accuboormachine”. Ik heb daar hartelijk om gelachen en hem groot gelijk gegeven.

Sindsdien hou ik in mijn hoofd een soort lijstje bij met andere uitvindingen waar ik vreselijk blij mee ben. Na een aantal jaren als bedrijfsdeskundige bij de DLV waarin ik veelvuldig verdwaalde op donkere regenachtige avonden op verlaten landweggetjes, staat bij mij de TomTom met stip op 1. Kent u die reclame nog van de ANWB waarbij die verkeersborden Naar Huis aangaven? Ik heb daar echt van gedroomd en ik denk dat ik de eerste de beste uitgave in Nederland heb gekocht. Wat een aanwinst!
Internet in zijn geheel is natuurlijk geweldig, maar wat zouden we zonder Teamviewer zijn? Het gratis programma waardoor een ander van afstand op jouw computer kan meekijken en eventueel de controle kan overnemen. Dat scheelt een hoop tijd en vooral veel ergernis.

Als laatste wil ik de digitale camera toevoegen. Ik ben geen goede fotograaf, maar kan nu toch af en toe een knappe foto schieten. Ik moest wel eerst een cursus volgen om mijn camera te leren begrijpen, want dat ding heeft onvoorstelbaar veel mogelijkheden, maar nu schiet ik er op los. Daarna kan je op je computer de mooiste nog uitzoeken.

Ik zie vast nog wat aanwinsten over het hoofd. Vul me maar aan!

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin