Doorgaan naar artikel

Nog veel Nederlandse tomaten

Paprika's sorteren in Spanje. - foto: G&F premium

Paprika's sorteren in Spanje. - foto: G&F

Met het aanbreken van het winterseizoen zijn Nederlandse glasgroente bijna niet meer te vinden.

De meeste Nederlandse glasgroenten zijn vervangen door producten uit vooral Spanje. Een uitzondering is de Nederlandse tomaat. Regelmatig komen we deze nog steeds tegen en dat is vooral van de herfstteelt. De kwaliteit is daarvan over het algemeen goed.

Andere landen waarvan we tomaten zien is Spanje en Marokko. Ook hierover kunnen we kort zijn: deze zijn prima van kwaliteit.

Partijen ogen niet zo vers

Bij de glasproducten zoals aubergines, paprika en komkommers zag ik vooral toch wel wat mindere partijen die niet erg vers oogde. Dit is zeker niet de schuld van de Spaanse telers, maar eerder ligt de oorzaak hierin dat de handel niet erg vlot loopt. Daarom blijven de producten te lang staan in de voorraadcellen van de diverse bedrijven totdat er een klant voor gevonden is.

De glasproducten die net binnen kwamen zagen er over het algemeen prima uit.

IJsbergsla van prima kwaliteit

Bij de overige groente loopt de handel vaak wel sneller. IJsbergsla van Spaanse bodem was van prima kwaliteit en de doorloopsnelheid was hoog. Roodverkleuring wat nogal eens makkelijk voorkomt, kwamen we bijna niet tegen. Ook de vorm was mooi vast en hierdoor maar weinig gevoelig voor breuk.

Spruiten en witlof zijn van goede kwaliteit en geven weinig problemen.

Delen

Image
Frits van der Meulen

specialist kwaliteitszaken groenten en fruit

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin