Nog niet alle kassen gedicht na storm begin juni

14-06-2019 | Laatste update op 15-08 | |
Foto: Achmea
Foto: Achmea

Niet alle glasbedrijven met stormschade zijn weer opgestart, omdat langer herstel nodig is.

Dat stelt verzekeraar Interpolis ruim een week na de stormen van 4 en 5 juni. Daarbij zijn in glasgebieden Huissen-Bemmel en Alton tientallen bedrijven beschadigd. In beide gebieden wordt nog hard gewerkt aan herstel. Daarbij is de capaciteit van herstelbedrijven op orde, stelt de verzekeraar. “Toch liggen in beide regio’s bedrijven wat langer stil omdat eerst de kassen hersteld moeten worden. Bij een aantal grote glastuinbouwbedrijven zijn afdelingen gedicht.”

Noodcoördinatoren

Bij welke teelten de productie niet opnieuw gestart is, kan de verzekeraar niet zeggen. Wel zijn bij twee bedrijven noodcoördinatoren aangesteld om ondernemers te ondersteunen. Daar is veel schade. “Er moet glas geruimd worden en er komen veel bedrijven naar binnen in dat proces. Dan is een coördinator verstandig”, aldus de woordvoerder. Of dat in Huissen of Alton het geval is, kan Interpolis niet nader duiden.

Een raming van de totale schadelast verstrekt Interpolis niet. Dat is bij voorgaande stormen wel gedaan, maar die informatie is concurrentiegevoelig. “Het is nog steeds een aanzienlijke schadelast, maar deze kun je niet vergelijken met eerdere stormen zoals in 2018.”

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer