Doorgaan naar artikel

Nog geen extra miljoenen kassenregeling EG

Voor de Regeling energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) komt op korte termijn geen extra geld. LNV-minister Piet Adema wil meer tijd.

Adema steunt het idee van SGP om op korte termijn € 10 miljoen extra in te zetten voor de Regeling energie-efficiëntie glastuinbouw, zo bleek bij de LNV-begrotingsbehandeling dinsdag 6 december.

Een amendement van SGP om € 10 miljoen extra vrij te maken, raadde Adema echter af. Eerst wil hij meer informatie over bijvoorbeeld het aantal ingediende subsidieaanvragen van tuinbouwbedrijven voor deze regeling dit jaar. De regeling is al verruimd met € 30 miljoen dit jaar.

Volgens de SGP is die regeling overtekend en kunnen met extra geld nu meer bedrijven worden geholpen de energiekosten te drukken. Die regeling zou overigens niet geschikt zijn voor investering in LED-groeilicht bij glasgroentebedrijven. Eerder zijn daarover schriftelijke vragen gesteld.

Sectorakkoord

Na het antwoord dinsdag van Adema over de extra gelden voor de regeling, trok SGP het amendement in. Met de glastuinbouw heeft Adema recent (met EZK) een sectorakkoord gesloten voor emissiedoelen van de glastuinbouw. Daarin zijn ook afspraken over extra geld voor de energietransitie opgenomen.

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin