Groenten & Fruit Actueel
||
Premium

‘Nog de moeite om bloemkool te snijden voor € 1,50’

Voor Sander de Visser in het Zeeuwse Gapinge zit het bloemkoolseizoen er nagenoeg op. “Gisteren hebben we de laatste Anique gesneden, er staat nog wat Milandes, Navalo en Diwan. Het zijn de laatste restjes, de kwaliteit loopt ook achteruit.”
Foto: Henk Riswick

Foto: Henk Riswick

Voor Sander de Visser in het Zeeuwse Gapinge zit het bloemkoolseizoen er nagenoeg op. “Gisteren hebben we de laatste Anique gesneden, er staat nog wat Milandes, Navalo en Diwan. Het zijn de laatste restjes, de kwaliteit loopt ook achteruit.”

Door een nachtvorst zijn sommige kolen wat bruinig/glazig. “Ook sluiten de onderkanten niet mooi meer en komt er meeldauw in het gewas, het is dus goed dat we er doorheen zijn.” Positief zijn de prijzen. “Het zijn dan niet meer de aantallen, maar het is toch nog de moeite om ze te snijden als de klasse I zessen iets meer dan € 1,50 en de mindere kwaliteit toch nog circa € 1 opleveren”, geeft De Visser op 7 januari aan.

Mis geen enkel topverhaal van Groenten & Fruit

Dit Premium artikel is enkel beschikbaar voor abonnees.

Lees alle premium artikelen met eindeloze toegang

Speel beter in op jouw markt met actuele prijzen

Loop voorop in de sector met diepgaande inzichten

Beleef journalistiek van topniveau door collega’s, ervaren redacteurs én experts uit de sector.

Jeroen Verheul

Jeroen Verheul

Ton van der Scheer

Ton van der Scheer

Stan Verstegen

Stan Verstegen

Peter Visser

Peter Visser

Wekelijks up-to-date

Twee keer per week gratis het laatste tuinbouwnieuws en inzichten in je inbox.

Sluit je aan bij meer dan 9.000 andere nieuwsbrieflezers