Doorgaan naar artikel

NMa: drie onderzoeken kartel in AGF

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft haar onderzoek in de groente- en fruitsector uitgesplitst in drie afzonderlijke zaken.

 

Een mogelijk paprikakartel is daar één van. Dat blijkt uit een overzicht van Europees kartelonderzoek in de groenten- en fruitsector.  Het rapport over de handhavingactiviteiten in de voedselsector is donderdag gepubliceerd door het European Competition Network (ECN).

In een toelichting staat dat de NMa op dit moment verschillende potentiële kartels onderzoekt in de groentensector en kijkt naar activiteiten als uitwisselen van marktinformatie.

De NMa bevestigt dat er drie onderzoeken lopen, maar welke productgroepen naast paprika ter verdenking staan, kan de woordvoerder niet zeggen. Eén onderzoek is later gestart na de invallen van juli 2009. De NMa ondezoekt in het paprikakartel activiteiten over de jaren 2006 tot 2009.  

In dat Europese overzicht staan 18 Europese kartelonderzoeken vermeld. Daarvan lopen er nog acht. Behalve in Nederland zou er ook in België nog een onderzoek lopen. Eerder liet de Belgische mededingingsautoriteit weten dat het onderzoek gestopt was.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin