Doorgaan naar artikel

NMA akkoord met overname Jumbo-supers

Image

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat akkoord met de overname door Ahold van 82 winkels van Jumbo. Ook mag Coop 54 winkels van Jumbo overnemen.

De achttien winkels die Jumbo eerder van de NMa moest verkopen om C1000 over te mogen nemen, maken deel uit van deze overnames.

Coop mag de 54 winkels van Jumbo overnemen, maar zij moet in Schoonebeek eerst haar Coop-supermarkt verkopen aan een concurrent. Daarna mag Coop de C1000 van Jumbo in die plaats overnemen. Hierdoor blijven er ook in Schoonebeek na de overname voldoende keuzemogelijkheden over voor de consument.

Bij de overname van de 82 winkels van Jumbo door Ahold ziet de NMa op lokaal niveau geen concurrentieproblemen ontstaan. De lokale marktaandelen komen na de overname niet boven de 50 procent uit (op basis van omzet of vloeroppervlakte van een winkel) en er zijn voldoende concurrenten actief. Op landelijk niveau ziet de NMa geen concurrentieproblemen ontstaan bij beide overnames. De marktaandelen van Ahold en Coop nemen door de overname slechts in beperkte mate toe en er zijn sterke concurrenten actief.

Bron: NMa

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin