Nieuwe toelatingen in vollegrondsgroentegewassen

04-03-2019 | |
Foto: Stan Verstegen
Foto: Stan Verstegen

Het Ctgb heeft het middel Fresco toegelaten in de teelt van boon, met uitzondering van tuinboon. Verder kregen 2 middelen een uitbreiding van het etiket met vollegrondsgroentegewassen. Van 16 middelen werd de toelating ingetrokken.

Het herbicide Fresco (metobromuron / Belchim) heeft een toelating gekregen in de productieteelt van boon met en zonder peul (met uitzondering van tuinboon). Het insecticide Affirm (emamectin benzoaat / Syngenta) is voortaan ook toegelaten in de onbedekte teelt van sla (Lactuca spp.), boon zonder peul, erwt zonder peul, sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen en in de teelt van pruim.

Het etiket van het insecticide Turex WG (bacillus thuringiensis / Mitsui AgriScience International) is uitgebreid met de onbedekte teelt van witlof en cichorei, peulgroenten met uitzondering van pronkboon, koolgewassen, stengelgroenten, aromatische kruidgewassen, aardbei en bessen.

Ingetrokken toelatingen

Voor de middelen Reglone, Tuber Mission 200 SL, Corbel, Imex-diquat, Budget Fluroxypyr-Florasulam, Mission 200 SL, Dragoon, Reglone Bold, Certibel, Difure Pro, DiquatPlus 200, Diquanet, Roquat, Budget Fosetyl-Aluminium WG, Budget Bifenazaat en Budget Methoxyfenozide is de toelating ingetrokken. Er zijn uiterste data voor aflevering en gebruik vastgesteld.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer