Nieuwe koers en directeur voor Nefyto

04-03-2021 | Laatste update op 13-05 | |
Jan Verschoor en Marytza van Assen. - Foto: Nefyto
Jan Verschoor en Marytza van Assen. - Foto: Nefyto

Jan Verschoor is per 1 juni de nieuwe directeur van gewasbeschermingsorganisatie Nefyto. Hij volgt Marytza van Assen op, die 25 jaar lang aan het roer stond.

De directiewissel bij de belangenorganisatie van producenten van gewasbeschermingsmiddelen vindt plaats middenin een discussie over de koers van Nefyto. “Vorig jaar kondigden we dit al aan. Want de bedrijven die bij Nefyto zijn aangesloten, veranderen en verbreden hun activiteiten”, zegt Van Assen. “Willen wij ons werk goed blijven doen, dan moeten we mee veranderen. Onze Europese organisatie ging ons voor. Onder de nieuwe naam CropLife Europe wordt nu het gehele palet van gewasbeschermingsoplossingen vertegenwoordigd.”

Koers later dit jaar vastgesteld

De uitkomsten van de discussie die door de leden van Nefyto en andere stakeholders wordt gevoerd, zal later dit jaar naar buiten worden gebracht, wellicht in combinatie met de – door corona nog onzekere – viering van het 50-jarig jubileum van de organisatie.

Het zal aan de nieuwe directeur zijn om werk te maken van de nieuwe koers. Jan Verschoor werkt sinds 2011 bij advocatenkantoor Brabers, dat al sinds jaar en dag het uitvoerend team van Nefyto levert. Verschoor heeft Nederlands recht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft bij Brabers onder meer expertise opgebouwd op het gebied van productwetgeving, meer specifiek ten aanzien van gewasbeschermingsmiddelen, duurzame transportbrandstoffen en biociden.

van der Scheer
Ton van der Scheer Redacteur


Beheer