Nieuwe doordrager heet Furore

09-09-2014 | Laatste update op 13-09 | |
Nieuwe doordrager heet Furore

Op de Aardbeien Demodag maakte Goossens Flevoplant de naam van haar nieuwste doordragend ras bekend: Furore. Het ras zit in het smaaksegment van de doordragende rassen die de firma heeft ontwikkeld.

Furore is volgens Goossens Flevoplant een smaakvol ras dat sterk is tegen echte meeldauw, trips en wortelziekten. Geleidelijk aan lukt het de firma om nieuwe doordragende rassen te veredelen die smaakvol zijn, maar tevens ook steeds dichter bij de productie komen van het rassenassortiment waar het accent ligt op de productie. Furore is daar een voorbeeld van. Ter vergelijking: Florentina is een ras dat vooral op productie veredeld is.

Furore stond voorheen onder nummer 077510 te boek. Het ras is geschikt voor vroege teelten in de kas en voor de buitenteelten op stellingen. De bestrijding van spint vormt een aandachtspunt.

Smaakvolste aardbei 2014

Het ras Favori is een bekend doordragend ras uit het smaaksegment van Goossens Flevoplant. Dat ras werd dit jaar op de Aardbeien Demodag uitgeroepen tot smaakvolste ras. Het ras werd ingestuurd door Fruitmasters en geteeld door Erik van Haandel uit Egchel. De afgelopen vijf jaar ging Veiling Zaltbommel steeds aan de haal met de uitverkiezing van het smaakvolste ras.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur
Meer over


Beheer