Doorgaan naar artikel

Nieuwe datacenters Noord-Holland klaar voor restwarmte

De provincie Noord-Holland wil dat nieuwe datacenters voorbereid zijn op restwarmtelevering. Het is een voorwaard in nieuwe richtlijnen.

De provincie Noord-Holland wil verduurzaming en innovatie realiseren en heeft daarom een aantal richtlijnen voor deze bedrijven opgesteld. Daarbij is het belangrijk dat de datacenters aandacht besteden aan bijvoorbeeld het gebruik van restwarmte en waterbesparing. Ook de inpassing in het landschap verdient meer aandacht, stelt de provincie.

Zo moet bij ontwerpen voor de plannen al rekening gehouden worden met restwarmtelevering. Ook als de vraag naar restwarmte uit de omgeving er nu niet is, moet een datacenter dat kunnen leveren als die vraag komt.

Eerste warmtenet van datacenters voor glastuinbouwbedrijven

In Noord-Holland kunnen datacenters zich vestigen in Amsterdam, Haarlemmermeer en Hollands Kroon. In die laatste gemeente liggen bestaande centers bij glastuinbouwgebied Agriport A7, maar leveren geen warmte aan de kassen. In Haarlemmermeer komt mogelijk het eerste warmtenet van datacenters voor glastuinbouwbedrijven.

Lees ook: Eerste netwerk kassen op datacenterwarmte dichterbij

Lees meer over het thema energie via GFactueel.nl/energie/

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin