Nieuwe appel Opal iets onder topsegment Pink Lady

20-11-2020 | Laatste update op 29-08 | |
Foto: Inova Fruit
Foto: Inova Fruit

The Greenery en groothandel Postuma zetten het nieuwe appelras Opal af. Postuma mikt op een prijs iets onder Pink Lady.

Inova Fruit maakt de introductie van Opal bekend met een campagne. Opal is een kruising tussen Golden Delicious en Topaz en is door die laatste ouder met name sterk ziektebestendig. Inova Fruit richt de campagne op het milieuvoordeel. De appel heeft een vijfde van de normale bestrijdingsbehandelingen nodig in de teelt.

Vorig jaar stond Opal bij drie telers van The Greenery in een proef op drie verschillende grondsoorten. Het ras is schurftresistent. Waar The Greenery de appel gaat afzetten, is niet duidelijk. Postuma beschikt tot mei over voldoende appels.

Campagne voor Inova Fruit in Nederland. - Foto: Inova Fruit

Campagne voor Inova Fruit in Nederland. – Foto: Inova Fruit

€ 1,90 per kilo

Dit weekend (21/22 november) kunnen groentewinkels de appel in de schappen hebben. Postuma heeft de appel te koop voor € 1,90 per kilo, gelegd in en luxe doos. Dat is iets onder het niveau van Pink Lady, traditioneel het hoogste segment van het gangbare appelassortiment. Dat appelras (Pink Lady) startte het seizoen in Nederland met een televisiecampagne. Postuma heeft ook de nieuwe appel van FruitMasters (Tessa) in hetzelfde prijssegment als Opal te koop en twee roodvlezige appels (Kissabel en Redlove).

Sprank € 1,99 per kilo

Nieuwe appelrassen zijn bij de start van het seizoen in het schap zichtbaar. Eerder deze maand introduceerde Albert Heijn de Sprank, ook een duurzaam geteeld ras dat in de biologische sector verkocht wordt als Natyra. Dat ras wordt in schaaltjes boven de Pink Lady geprijsd (€ 2,99). Deze week heeft AH de Sprank echter in de aanbieding voor € 1,99.

Inova licentiehouder

Inova Fruit is licentiehouder van Opal in de Benelux. “Het is een appel met een enorm onderscheidend vermogen, alleen al door zijn goudgele uiterlijk. Het is de verrassende smaak die uiteindelijk de consument over de streep zal trekken”, aldus Philip Smits, directeur van Inova Fruit.

Verheul
Jeroen Verheul redacteur
Meer over


Beheer