Doorgaan naar artikel

Nieuwe App FieldScout volgt gewasgroei op smartphone

BioScope introduceert de app FieldScout. Daarmee is de groei van gewassen eenvoudig op een smartphone te volgen.

De app bevat actuele gewasmonitoringskaarten gebaseerd op satelliet- en dronebeelden. Omdat de app op een smartphone zit, kun je de biomassakaarten in het veld bekijken. De app laat zien waar het gewas achterblijft en waar de groei juist goed gaat. Zo zijn afwijkingen in het perceel snel te vinden en ter plekke te beoordelen. Het is mogelijk tijdens het scouten van de percelen eigen aantekeningen en foto’s toe te voegen.

Geen taakkaarten

Ook bevat de app kaarten die te gebruiken zijn om handmatig doseringen bij gewasbescherming of bemesting aan te passen. Directeur Tamme van der Wal van BioScope: “Dat kun je vergelijken met een navigatie-app op een smartphone. Doordat de app laat zien waar je op dat moment bent, kun je ook zonder het gebruik van taakkaarten tijdens het rijden zelf variëren met middelen of meststoffen. Je zit zo zelf aan de knoppen en bepaalt met behulp van onze app de juiste dosering.”

Gratis downloaden

FieldScout is gratis te downloaden voor Android in de Play Store en voor de iPhone in de App Store. Een aantal functies is direct gratis te gebruiken, zoals de hoogtekaart en de prestatiekaart die inzicht geeft in de verschillen binnen het perceel van een jaar eerder. Het gebruik van de app is ook te combineren met een BioScope-abonnement en teeltregistratieprogramma’s Akkerweb en Dacom Cloudfarm.

Krachtenbundeling

In 2019 bundelden AeroVision en LTO Bedrijven hun krachten om BioScope op de markt te zetten als dé standaard voor geo-informatie voor gewasmonitoring en zo de groei van precisielandbouw te stimuleren.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin