Doorgaan naar artikel

‘Nieuwe afnemer voor bladgewassen’

Paul Kessel in Zegge genoot van zijn vakantie en pakt inmiddels de draad voor zijn bladgewassen weer op bij een nieuwe afnemer.

“Ik ben bij Van Dommelen terecht gekomen. Voor hen zijn mijn bladgewassen als lollo rossa, bionda, eikenbladsla, kropsla en Romeinse sla volstrekt nieuwe gewassen. Zij moeten dus nog zoeken naar afzetkanalen. Dat verloopt vooralsnog redelijk, maar al snel is het aanbod te groot en dan zakt de prijs. Het vraagt dus nog om enige afstemming.”

De nieuwe afnemer is vooral gericht op het afzetkanaal van marktkooplui. “Dus alles gaat in hoog poolfust de deur uit. Dat is dan wel weer gemakkelijk.” Naar verwachting zal de teelt van Romeinse sla komend seizoen wat toenemen, die van lollo rossa wat afnemen en die van lollo bionda ongeveer gelijk blijven. Bij kropsla is de markt al snel overvoerd. “Een pallet te veel en de prijs zakt in, we kunnen beter een pallet te weinig hebben.”

Goed teeltverloop

Teelttechnisch is het verloop van de teelten prima. “Meeldauw en insecten moeten we bijhouden, maar we hebben het onder controle.” Dat betekent dat Kessel om de zeven tot tien dagen een behandeling uitvoert. “De eerste keer gebruik ik Signum met Rovral, Pirimor, Decis en Previcur Energie. De tweede keer Steward met Proplant en Luna Privilege. De derde keer is het Pirimor of Plenum met Proplant en Steward. Deze bespuitingen worden preventief in iedere plating uitgevoerd.”

Water stroomt vanzelf

Op het gebied van neerslag is Zegge er goed vanaf gekomen. “Het laatste buitje was er een van 15 millimeter. We hebben hier gelukkig geen hoosbuien gehad. Af en toe beregenen we zelf via onze buizen. Dat is een kwestie van op een knop drukken en dan stroomt het water vanzelf.

Bekijk meer

Share this

Afbeelding
Paul Kessel

bladgewassenteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin