Doorgaan naar artikel

Nieuw middel toegelaten tegen wortelvlieg

Coragen heeft per 1 mei 2013 een tijdelijke toelating gekregen voor de bestrijding van wortelvlieg in peen en knolselderij. Naar verwachting is de tijdelijke toelating een voorbode voor een permanente toelating.

De vooralsnog tijdelijke toelating van Coragen tegen wortelvlieg in peen en knolselderij geldt van 1 mei tot 29 augustus 2013. Het middel is niet toegelaten in grondwaterbeschermingsgebieden. In de teelt van knolselderij op percelen die grenzen aan het oppervlaktewater is de toepassing uitsluitend toegestaan met doppen met minimaal 75 procent driftreductie. De dosering is 175 milliliter per hectare met maximaal 2 toepassingen met een minimale interval van 14 dagen. De veiligheidstermijn is 21 dagen.De tijdelijke toelating dient als vervanging van dimethoaat dat in 2010 en 2011 een dringend vereiste toelating kreeg en in 2012 een vrijstelling voor het bestrijden van wantsen in peen en knolselderij, maar met een afdoende nevenwerking tegen wortelvlieg.

Inmiddels is tegen wantsen in knolselderij een ander middel toegelaten, maar dat middel heeft geen nevenwerking tegen wortelvlieg. Dat maakt de bestrijding van wortelvlieg tot een situatie die om noodverbanden vraagt met deze tijdelijk toelating van Coragen tot gevolg.

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin