NFO blij dat voorzitter maar kort de Tweede Kamer ingaat

03-12-2020 | Laatste update op 13-09 | |
Foto: Msset
Foto: Msset

Fruitteeltorganisatie NFO is blij dat voorzitter Gerard van den Anker na de verkiezingen kiest voor de NFO en nu kort de Tweede Kamer ingaat.

Gerard van den Anker is voor de komende verkiezingen niet verkiesbaar voor het CDA, waardoor hij kiest voor een langer verblijf als NFO-voorzitter. Toch komt de voorzitter in januari nog kort in de Tweede Kamer.

Van den Anker komt in de kamer omdat Michel Rog de kamer verlaat. Hij wordt burgemeester. Hierdoor is er een CDA-zetel vrijgekomen in de Tweede Kamer. Van den Anker komt door zijn plek op de CDA-kieslijst in 2017 in aanmerking voor deze plaats tot de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd wordt in april 2021. Hij onderbreekt zijn voorzitterschap voor enkele maanden. Vice-voorzitter Bert de Haan neemt zijn rol tijdelijk over.

NFO-voorzitter Gerard van den Anker gaat tot 15 april de Tweede Kamer in. - Foto: Misset

NFO-voorzitter Gerard van den Anker gaat tot 15 april de Tweede Kamer in. – Foto: Misset

Geen plek op nieuwe kieslijst

Van den Anker wordt begin januari geïnstalleerd als Tweede Kamerlid van het CDA. Hij gaat deze functie tot 15 april vervullen. Op die datum wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd.

Hij ziet op dit moment af van een kans op een langere periode als kamerlid en plek op de nieuwe kieslijst. Die plek ambieerde hij wel en doorliep de selectieprocedure. Zijn besluit kon hij niet toelichten.

De NFO is blij dat het verblijf in de Tweede Kamer kort is. “Gedurende zijn Kamerlidmaatschap kan hij het politieke bedrijf van binnen uit meemaken en zijn politieke netwerk vergroten. Het bestuur van de NFO is er van overtuigd dat de NFO hier haar voordeel mee kan doen en dat Gerard zijn voorzitterschap na 15 april met deze kennis versterkt kan voortzetten.”

Verheul
Jeroen Verheul redacteur


Beheer