New Holland komt met waterstoftrekkers in Nederland

24-09-2020 | Laatste update op 03-08 | |
Foto: New Holland
Foto: New Holland

Via een YouTube-video kondigt New Holland aan dat het bedrijf op 2 oktober waterstoftrekkers introduceert en aflevert bij een Nederlandse klant. Het zou gaan om een wereldwijde primeur.

Op de teaser is te zien dat het zou gaan om een New Holland T5.140 trekker die omgebouwd zou zijn tot waterstoftrekker. De film toont verder de term ‘Dual Power’ wat zou betekenen dat dit een trekker is met een dieselmotor waarbij waterstof wordt ingespoten in de luchtinlaat van de motoren. De praktijk kent daarvan al meerdere voorbeelden, met name in de auto- en vrachtwagenbranche. Daar wordt geschermd met een brandstofvoordeel tot 30 à 40%. Bovendien zou deze wijze van waterstof-toevoeging via de luchtinlaat de uitstoot van CO2 en stokstofoxiden fors verminderen. New Holland zal op 2 oktober alle details naar buiten brengen.

Lees verder onder foto

De film op YouYube verraadt dat het om een New Holland T5.140 gaat die is aangepast om te rijden op een combinatie van waterstof en diesel; een zogenoemd  'Dual-Fuel' systeem. - Foto: New Holland

De film op YouYube verraadt dat het om een New Holland T5.140 gaat die is aangepast om te rijden op een combinatie van waterstof en diesel; een zogenoemd ‘Dual-Fuel’ systeem. – Foto: New Holland

Aannemer Scholman

De aflevering zou plaatsvinden bij Jos Scholman in Nieuwegein. Deze vooruitstrevende aannemer investeert al een geruime tijd in emissiearme en verlagende technieken in zijn machinepark. Dat de nadruk ligt op waterstof, ligt bij Scholman voor de hand gezien de oprichting van het bedrijf Hysolar waarin het bedrijf zijn eigen waterstof produceert. Dat Scholman (fors) inzet op waterstof als energiebron, is de mogelijkheid om milieuvriendelijke energie (langdurig) op te slaan.

Lees
verder
onder
foto

De aftiteling van de YouTube-film laat zien dat de New Holland trekkers rijden op zowel waterstof als diesel en dat het bedrijf Jos Scholman betrokken is bij deze trekkers.

De aftiteling van de YouTube-film laat zien dat de New Holland trekkers rijden op zowel waterstof als diesel en dat het bedrijf Jos Scholman betrokken is bij deze trekkers.

van Hattum
Bas van Hattum hoofdredacteur TREKKER
Meer over


Beheer