Nette prijs broccoli

De kwaliteit van broccoli is top. - Foto: Nikki Natzijl
De kwaliteit van broccoli is top. - Foto: Nikki Natzijl

De kiloprijs voor broccoli in de vrije handel stond vorige week op € 1,60 – € 1,70 en nu op € 1 tot € 1,15. Het prijsverschil gaat hand in hand met de toename in de productie.

Na een zeer matige start van de allervroegste broccoli door het beperkte aandeel ponders en het aanbod van broccoli uit Frankrijk en Spanje, is de vraag naar Nederlandse broccoli mooi aangetrokken en daarmee ook de prijs.

Gaatje

Dat de broccoli vorige week wat duurder was, komt mede doordat er een productiegaatje viel tussen de broccoli die onder doek heeft gelegen en de broccoli onder wildnet. Deze week kan het warmere weer van invloed zijn op het aanbod. Dat kan mogelijk wat druk op de prijs geven. De kwaliteit is prima.

Zorg

Al met al lijkt de start van het seizoen voor broccoli niet verkeerd, maar dat neemt de zorg van veel telers niet weg. Want een mooi begin van het seizoen is mooi, maar het gaat er uiteindelijk om hoe de kostprijs structureel gaat uitpakken. “Het gaat om het seizoen, niet om een paar weken.”

Consumentenprijs

In het winkelschap liggen de prijzen tussen € 1,98 en € 2,78 per kilo. Jumbo hanteert de laagste prijs met broccoli in de aanbieding, AH heeft de hoogste prijs. Bijna alle overige supermarkten rekenen € 2,38 per kilo. Aldi heeft broccoli in het schap voor € 1,78 per kilo.

Verwachting: weinig verandering

Stallen
Joost Stallen redacteur vollegrondsgroenteteelt
Meer over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Beheer