Doorgaan naar artikel

​Neerslagtekort nu terug naar langjarig gemiddelde

Dankzij flinke buien staat het tekort aan regen met 117 millimeter nu vrijwel op dat van het langjarig gemiddelde. - Foto: ANP premium

Dankzij flinke buien staat het tekort aan regen met 117 millimeter nu vrijwel op dat van het langjarig gemiddelde. - Foto: ANP

Het neerslagtekort in Nederland is teruggelopen naar normale cijfers. Het tekort staat met 117 millimeter nu vrijwel op dat van het langjarig gemiddelde, dat in deze tijd van het jaar ongeveer 100 millimeter bedraagt.

Het tekort aan regen bleef tot bijna eind juli rond dat van de 5% droogste jaren ooit zweven, maar is door de enorme buien van de afgelopen week ineens scherp gedaald. Dit blijkt uit de droogtemonitor van het KNMI.

Neerslagtekort gaat oplopen

Het KNMI voorziet dat het neerslagtekort maar heel even gemiddeld blijft. Omdat het weer warmer wordt en er waarschijnlijk minder regen gaat vallen, loopt het neerslagtekort de komende dagen op naar gemiddeld 139 millimeter. Eind juni, na een hele lange droge periode, stond het neerslagtekort op gemiddeld 180 millimeter. Vorig jaar kwam het neerslagtekort ruim boven de 300 millimeter uit.

Image
Image

Bekijk meer

Delen

Image
Anp

Algemeen Nederlands Persbureau

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin