Doorgaan naar artikel

Nederlandse broccoliseizoen komt op gang

Foto: Stan Verstegen

Foto: Stan Verstegen

Bij The Greenery zijn dinsdag 8 juni de eerste broccoli’s van dit seizoen aangevoerd. In Zeeland startte het seizoen al eerder, namelijk op 22 mei, maar voor de meeste telers geldt dat ze deze of volgende week met broccoli beginnen.

De eerste broccoli bij The Greenery komt uit Noord-Holland. “Door het koude voorjaar zijn de volumes nog gering, maar de verwachting is dat de productie door het warme weer snel toeneemt”, vertelt Dick Bakker van de afzetorganisatie. Ik verwacht dat we in week 25 pas echt in volle productie zijn.”

Prijsvorming eerste dagen

De eerste drie dagen van het seizoen ging het bij de aanvoer van de sortering 12 I-1 WFO om 240 colli per dag. De prijs lag op dinsdag tussen € 1,14 en € 1,25 per kilo. Op woensdag werden prijzen tussen € 1,11 en 91 cent betaald en op donderdag tussen 56 en 82 cent.

DC Tolpoort

The Greenery sorteert en verpakt op Tolpoort in het Noord-Hollandse Hoogkarspel de broccoli van hun twee grootste broccolitelers. Afgelopen jaar betrof dit circa 3 miljoen kilo in het Hollandse seizoen en daarnaast nog een deel van de Spaanse productie. De verwachting is dat het volume dit jaar iets groter zal zijn. Directeur DC Tolpoort Gian Russchen licht toe: “In 2019 en 2020 zijn vier volledig nieuwe flowpacklijnen in gebruik genomen. Afgelopen jaar is er een nieuwe bedrijfshal van 2.400 m2 gerealiseerd om alle verpakkingsmaterialen op te slaan. En afgelopen maand zijn er drie grote nieuwe koelcellen opgeleverd, waarin de broccoli wordt gekoeld. Deze cellen zijn voorzien van een mistinstallatie, waarbij we middels het regelen van de luchtvochtigheid de houdbaarheid kunnen optimaliseren.”

Broccoli in ijs

Alle broccoli van The Greenery is PlanetProof gecertificeerd en wordt standaard voorzien van krimpfolie. Voor verre bestemmingen kan desgewenst de broccoli in ijs geleverd worden of in liner bags. Dat zijn ademende zakken die zorgen voor een langere houdbaarheid.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin