Doorgaan naar artikel

Nederlandse aanvoer drukt Britse komkommerprijs

Image

De Britse komkommerprijzen lagen vorige maand bijna 30 procent lager dan in oktober.

Hoewel de aanvoer van komkommers uit eigen land terugliep, zorgde de overvloedige aanvoer uit Nederland voor die forse prijsval, meldt de statistiekdienst van het plattelandsministerie Defra.

Bij tomaten doet zich hetzelfde beeld voor, hoewel Defra daarbij wel de invoer maar niet ons land als schuldige aanwijst. Door die buitenlandse toevloed lagen de prijzen voor ronde tomaten ruim 13 procent en die voor pruimtomaten 17 procent lager dan een maand eerder.

Wat groente betreft meldt Defra een forse prijsdaling voor spruitjes doordat het aanbod verder op gang kwam terwijl de prijs van bloemkool juist flink omhoog ging door opdrogende aanvoer.

Voor frambozen loopt het seizoen verder af met als gevolg een prijsdaling van 18 procent. Bij aardbeien zorgde het aanbod van producten van hoge kwaliteit echter juist voor een zeven procent hogere prijs in vergelijking met de maand oktober. Het ministerie baseert de informatie op data die door haar inspecteurs wekelijks worden verzameld op de vier grote groothandelsmarkten in Londen – New Spitafields -, Birmingham, Bristol en Liverpool.

Bekijk meer

Delen

Image
Ruud Peijs

correspondent in Groot-Brittannië, Ierland en Frankrijk

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin