Doorgaan naar artikel

Nederland adviseert Japan over glastuinbouw

Japan heeft Nederlandse vertegenwoordigers van de tuinbouw advies gevraagd over het herinrichten van verwoest tsunamigebied.

Japanse autoriteiten willen het gebied herinrichten dat in 2011 getroffen werd door een tsunami. Daarbij wil de overheid een sterkere focus op glastuinbouw. Nu is Japan nog grotendeels afhankelijk van de import van tuinbouwproducten.
 
Nederlandse experts bekijken op dit moment in Japan de mogelijkheden voor de ontwikkeling van de glastuinbouw in de gebieden die bijna 1 jaar geleden werden getroffen door de aardbeving en de tsunami.
 
Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) bracht de Nederlandse expertise in Tokio onder de aandacht bij zijn Japanse ambtgenoot Kano, die uit het getroffen gebied stamt
 
Los van dat bezoek, gaat een Nederlandse delegatie van Agriterra de komende twaalf dagen op bezoek in Cambodja om daar advies te geven over de verbetering van de afzet van groente en fruit, middels een coöperatie. Eén van de deelnemers is Dick Hylkema, directeur van LTO Noord Glaskracht.

Bron: Groenten & Fruit – Auteur: Jeroen Verheul

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin