Doorgaan naar artikel

Naïo Orio-veldrobot keert vlot op de kopakkers

De autonome Orio-veldrobot van de Franse machinefabrikant Naïo Technologies is praktijkrijp. De 1.200 kilo wegende werktuigendrager keert vlot en vloeiend op de kopakkers dankzij de vierwielbesturing en -aandrijving.

Tijdens een demo in Lelystad werkt de Orio-veldrobot in combinatie met een cameragestuurde schoffelbalk met sideshift van HAK, speciaal ontworpen voor suikerbieten en sla. De recent beschikbaar gekomen commerciële versie is 30 centimeter langer dan de prototypes. Hierdoor is onder de werktuigendrager meer ruimte voor werktuigen en machines.

De centrale driepuntshef tilt 600 kilo en de (optionele) driepuntshef achteraan 200 kilo. De centrale hef heeft standaard vanghaken voor eenvoudig aan- en afkoppelen.

Lees verder onder de video

Vlot keren met vierwielbesturing

Tijdens de demonstratie in Lelystad viel op dat de 1.200 kilo wegende werktuigendrager dankzij de vierwielbesturing en -aandrijving vlot en vloeiend keert op de kopakkers. De batterij/elektrisch aangedreven Orio werkt circa 10 uur op volle accu’s. De kostprijs ligt rond € 200.000.

Share this

Afbeelding
Geert Hekkert

hoofdredacteur Boerderij

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin