Doorgaan naar artikel

Na AgroCare neemt NPM Capital ook belang in KUBO

Kassen door kassenbouwer Kubo gebouwd in  Wuhan. - foto: Kubo

Kassen door kassenbouwer Kubo gebouwd in Wuhan. - foto: Kubo

Investeringsmaatschappij NPM Capital neemt een minderheidsbelang in kassenbouwer KUBO en wil die activiteit snel uitbreiden.

Dat maken beide bedrijven bekend in een persbericht. Beide waren niet bereikbaar voor een toelichting. Financiële details maken de partijen niet bekend.

NPM Capital nam bijna twee jaar geleden ook een aandeel in teeltbedrijf AgroCare. De nieuwe bekendmaking komt als een verrassing. KUBO liet bij de prijsuitreiking van de Hillenraad 2019 weten niet open te staan voor investeerders. Wouter Kuiper, CEO van KUBO, noemt nu de verdere internationale expansie van zijn kassenbedrijf een enorme kans die NPM Capital biedt. “We zien dat grootschaligheid bij onze klanten toeneemt en dat de kassen niet alleen steeds groter worden, maar technisch ook complexer. Daarnaast treden een toenemend aantal investeerders toe tot de markt die zelf geen tuinbouwkennis hebben en op zoek zijn naar turn-key oplossingen.”

Verdere overnames

NPM Capital is een aandeelhouder met een lange investeringshorizon. Volgens Kuiper kan dat leiden tot verdere overnames in de markt van kassenbouwers: “Zij hebben een zeer heldere visie op onze sector en met de middelen en knowhow om internationale expansie vorm te geven. Denk aan het verder professionaliseren van onze organisatie, het openen van nieuwe vestigingen, het aantrekken van de beste mensen en het ondersteunen bij toekomstige overnames.”

Eerdere deelname kassenbouw

In 2020 sloot ook kassenbouwer Van der Hoeven een overeenkomst met investeringsmaatschappij Arvesta. Dat is het investeringsvehikel van de Belgische Boerenbond. Dit gaat om een minderheidsaandeel met doel om dat aandeel verder uit te breiden. Ook Arvesta heeft andere toeleverende tuinbouwbedrijven overgenomen om internationale turn key projecten te kunnen uitvoeren.

Delen

Jeroen Verheul
Jeroen Verheul

redacteur

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin