Doorgaan naar artikel

Multi Tool Trac stap dichter bij praktijk

Multi Tool Trac stap dichter bij praktijk - Foto: Michel Velderman

Multi Tool Trac stap dichter bij praktijk - Foto: Michel Velderman

De Multi Tool Trac rijdt en de eerste exemplaren zijn verkocht. De werktuigdrager is een impuls voor vooral de beddenteelt. TREKKER nam een kijkje bij de elektrische alleskunner.

De Multi Tool Trac gaat naar verwachting in 2019 in productie.

Foto’s: Michel Velderman

Een nul-serie van vijf stuks staat op stapel, in 2019 moet hij productierijp zijn: de Multi Tool Trac. Het is het resultaat van toegewijde constructeurs die hun oren goed te luisteren legden bij de praktijk. En dat zijn telers die werken met beddenteelt. Vaak behelpen die zich met aangepaste machines/machinedragers. Niet optimaal. Nu krijgen ze de beschikking over een op het werk toegesneden werktuigdrager met drie hefinrichtingen en aftakassen. Een Steyr-motor van 160 kW (218 pk) drijft via vier wielmotoren à 170 kW de Trac aan. Met een wielbasis van 5,5 meter, variabele spoorbreedte van 2,25 tot 3,15 meter en een cabine die verschuifbaar is over 2,5 meter pas je de configuratie optimaal aan op de teelt.

 • Ontworpen als alleskunner voor de beddenteelt, in samenspraak met enkele telers.

  Ontworpen als alleskunner voor de beddenteelt, in samenspraak met enkele telers.

 • De cabine biedt uitstekend zicht op de werktuigen en is over 2,5 meter verplaatsbaar voor een optimale gewichtsverdeling.

  De cabine biedt uitstekend zicht op de werktuigen en is over 2,5 meter verplaatsbaar voor een optimale gewichtsverdeling.

 • In drievoud: hefinrichtingen en aftakassen voor, achter en in het midden.

  In drievoud: hefinrichtingen en aftakassen voor, achter en in het midden.

 • De machine kan tot 40 km/u.

  De machine kan tot 40 km/u.

Nog lichter

De huidige uitvoering weegt 1.000 kilo en haalt 40 km/u. Aan dat gewicht wordt nog geschaafd, streven is 800 kilo. En mogelijk kan er dan nog wat af als voorschrijdende techniek een lichter accupakket mogelijk maakt.

Bekijk voor de details de impressie op pagina 40 van de zomereditie van TREKKER.

Beheer
WP Admin