Doorgaan naar artikel

Mogelijke brexit-datum 30 juni

De Britse premier Theresa May vraagt de Europese Unie om een brexit-uitstel tot uiterlijk 30 juni.

Ook treft Londen voorbereidingen om deel te nemen aan de Europese parlementsverkiezingen van dit jaar, zo staat in een brief die May stuurde aan EU-president Donald Tusk. Het uitstel moet het Verenigd Koninkrijk in staat stellen een uitweg te vinden uit de impasse rond de brexit.

Uitstel voor extra KCB-inspecteurs

De groentesector heeft zich voor extra exportcontroles voorbereid op de brexit. Het KwaliteitsControle Bureau (KCB) heeft 15 extra controleurs aangetrokken, maar laat die controleurs door het eerdere uitstel nu andere taken uitvoeren. Daar staan bij een nieuw uitstel voorlopig geen extra inspectie-inkomsten tegenover. De sector bekostig de KCB-taak via heffingen.

Misschien eerder

Het kabinet van May hoopt dat het Britse vertrek uit de EU al voor 23 mei kan plaatsvinden, zodat het Verenigd Koninkrijk niet hoeft deel te nemen aan de Europese parlementsverkiezingen. De premier overlegt nu met oppositieleider Jeremy Corbyn om te kijken of ze samen met een plan kunnen komen dat wel kan rekenen op de steun van een parlementaire meerderheid.

12 april

De EU is niet verplicht om uitstel te verlenen. Alle lidstaten moeten instemmen met het aanpassen van de brexit-deadline, die nu op 12 april staat.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin