Moestuin was nog nooit zo populair

16-04-2015 | |
Moestuin was nog nooit zo populair

Ruim 60 procent van de Nederlanders verkiest groente en fruit uit eigen tuin boven groente en fruit uit de winkel. Dat blijkt uit het grootste Europese tuinonderzoek dat is uitgevoerd in zeventien landen in opdracht van Tuinspecialist Bakker.

Steeds meer mensen kweken hun eigen groente, fruit en kruiden. Ruim 60 procent van de Nederlanders wil het liefste groenten en fruit uit eigen tuin. Het gaat vooral om aardbeien (60 procent), gevolgd door kruiden (50 procent) en tomaten (43 procent). Dat zijn conclusies uit het grootste Europese tuinonderzoek dat in opdracht van Tuinspecialist Bakker werd uitgevoerd. Er namen in 26.760 mensen deel aan het onderzoek, waaronder ruim 2.200 Nederlanders.

Op de vraag of moestuinieren ouderwets is, antwoordt slechts 10 procent van de Nederlanders instemmend. De verkoopcijfers van Bakker onderschrijven de resultaten. “We signaleren de laatste tijd een stijging in de verkoop van moestuin producten. Daar spelen we op in door het assortiment zaden, kweekbenodigdheden en overige producten voor de moestuin uit te blijven breiden”, aldus John van Rooijen, Product Manager van Bakker.

Als marktleider op het gebied van groenproducten per post exporteert Bakker bloembollen – Nederlands grootste exportproduct – planten, zaden en tuinaccessoires naar 21 Europese landen. Het 70-jarige bedrijf verwerkt vier miljoen bestellingen per jaar. Vanuit het hoofdkantoor in Lisse zorgen ruim 200 vaste medewerkers en ruim 500 seizoenmedewerkers in het hoogseizoen voor de verzending van 40.000 klantorders per dag.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer