Doorgaan naar artikel

Mislukte verkoop kassen leidt tot fors verlies

Image

Een oud-eigenaar van grond met glasopstand in het Westland kan geen aanspraak maken op schadevergoeding na een mislukte verkooptransactie in 2008.

De verkoop kwam niet tot stand voor de afgesproken 2,8 miljoen euro, waarna de kassen met meer dan een miljoen euro verlies alsnog zijn verkocht in 2010 aan een andere partij. De langslepende kwestie komt niet voor de Hoge Raad omdat de Procureur-Generaal de klachten heeft afgewezen.

Het is een opmerkelijke zaak, omdat de rechter toestaat dat de koper, waarmee een voorlopige koopovereenkomst bestond, een dochteronderneming als koper aanwees. Op deze dochter kan echter geen verhaal gehaald worden door de verkoper. Deze blijft daardoor met de schade zitten. De verkoper wilde de aanvankelijke koper in de rechtszaak betrekken om daar de schadevergoeding van te betrekken, maar de rechter staat toe dat de destijds aspirant-koper een dochteronderneming zonder financiële draagkracht naar voren schoof als koper. Ook de Procureur-Generaal komt tot die conclusie na een uitvoerige weging van de correspondentie en verloop van deze zaak. De verkoper stelde dat de dochter slechts naar voren is geschoven om onder de voorlopige verkoop uit te komen.

Bekijk meer

Delen

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin