Doorgaan naar artikel

Ministerie vraagt faillissement teler aan

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft een faillissementsaanvraag gedaan voor een groentebedrijf in de regio Venlo, blijkt uit een publicatie in de Staatscourant.

Dat gaat dan via zogenaamd openbaar exploot. De melding is zo gepubliceerd omdat de verblijfsplaats van de bestuurders of het kantoor van dit bedrijf niet bekend is bij het ministerie. Het is ongebruikelijk dat een ministerie voor een bedrijf faillissement aanvraagt.

Volgens het ministerie heeft de teler boetes voor het overtreden van de arbeidstijdenwet en vreemdelingenwet stelselmatig niet betaald. “In dit geval is er een tweede schuldeiser bijgekomen, zodat met de steunvordering een faillissementsaanvraag is gedaan”, aldus de woordvoerder.

Het is niet duidelijk of het om de huurder of eigenaar van de kassen gaat. Op het adres zijn in het verleden al meerdere bedrijven actief geweest. Het bedrijf heeft de activiteiten teelt en handel in groenten.

De gerechtsdeurwaarder wilde de zaak niet toelichten. Een curator in de regio noemt de aanvraag ongebruikelijk. Het is hem wel bekend dat de belastingdienst actiever is en vaker een faillissementsaanvraag doet. Het ministerie kon de zaak nog niet toelichten.

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin