Doorgaan naar artikel

Minister Sjaak

Op het moment van schrijven, net voor Sinterklaas, is de formatie tot het komen van een nieuw kabinet nog niet echt op gang gekomen.

Met name de verkiezingswinst van de PVV vraagt enige gewenning bij de media, de politiek en een deel van de bevolking. De PVV is mede door de linkse media geholpen aan deze verkiezingswinst. Immers, deze media hebben de dagen voor de verkiezingen heel veel en heel hard geroepen niet op deze partij te stemmen. Dus dacht een groot deel van de kiezers: ‘dat zullen we nog wel eens zien’, en kleurde in het stemhokje het vakje bij Geert rood.

Formatie loopt niet echt soepel

Nederland heeft gekozen voor een centrumrechts kabinet, maar zoals gezegd loopt de formatie niet echt soepel. De VVD leunt achterover, terwijl hun achterban actief aan een nieuw kabinet wil deelnemen. Omtzigt wil eerst zekerheid omtrent Geerts grondwettelijk onmogelijke standpunten. En de BBB wil graag meeregeren en staat te trappelen om de problemen in Nederland aan te pakken. Ik had niet anders verwacht van een partij met zijn wortels op het platteland. Geen politieke spelletjes, maar aanpakken.

De BBB wil graag de minister van landbouw leveren, logisch met zo’n partijnaam. Dan word ik toch nieuwsgierig wie ze op de korrel hebben voor deze post. Eén naam schoot mij gelijk te binnen: Sjaak van der Tak. Sjaak, begonnen als raadslid en wethouder te Rotterdam. Daarna dertien jaar als burgemeester ondergedompeld in de tuinbouw.

Ik zet mijn geld op Sjaak als nieuwe landbouwminister

In 2017 werd hij voorzitter van LTO Glaskracht, om in 2020 de totale baas van de agrariërs te worden als voorzitter van LTO Nederland. En heel toevallig – of niet – gaf hij enkele weken voor de verkiezingen aan geen tweede termijn te ambiëren als boerenvoorzitter.

Ik zet mijn geld op Sjaak als nieuwe landbouwminister, is het niet voor de BBB dan wel voor de partij die is ontstaan uit zijn CDA-nest; het NSC van Pieter Omtzigt.

Share this

Afbeelding
Bert Doelman

courgetteteler

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin