Doorgaan naar artikel

Middel Movento krijgt definitieve toelating

Het middel Movento van Bayer CropScience heeft een definitieve toelating gekregen.

Movento is een nieuwe, systemische insecticide uit de groep van de keteonolen. Het verstoort de vetopbouw van insecten. Hierdoor is er geen kruisresistentie met andere insecticiden en is Movento een uitstekend middel in resistentie-management strategieën.

Het gebruik van Movento is toegestaan in de teelt van appels, peren, kersen en pruimen na de bloei; de onbedekte teelt van sla (met uitzondering van veldsla) en andijvie en de onbedekte teelt van amsoi, boerenkool, Chinese kool, paksoi, rode kool, savooie kool, spitskool, witte kool, bloemkool, broccoli, spruitkool en koolrabi. 

Movento wordt opgenomen in de plant en wordt zowel naar boven als naar beneden door de hele plant getransporteerd. Door deze unieke eigenschap zullen ook jonge onbehandelde bladeren, moeilijk te bereikbare delen van de plant en het wortelgestel van de plant uitstekend beschermd zijn.

Movento heeft een zeer breed werkingsspectrum en is effectief op onder andere bladluizen, appelbloedluis, perenbladvlo, koolwittevlieg en slawortelluis.

Bron: Bayer CropScience

Bekijk meer

Share this

Gerelateerde artikelen

Beheer
WP Admin