Met tractorbumper veilig de weg op

26-11-2015 | Laatste update op 30-05 | |
Met tractorbumper veilig de weg op
Met tractorbumper veilig de weg op

Een frontgewicht waaraan een bumper is gemonteerd maakt het rijden met zo´n frontgewicht door het verkeer een stuk veiliger. In de bumper zit ledverlichting en op de bumper rood/witte waarschuwingsplaten en flexibele ´stokken´ aan de uiteinden.

Verstegen Sevenum Landbouwmechanisatie toonde de tractorbumper met frontgewichten op de Tuinbouw Relatiedagen in Venray. Met name de verkeersveiligheid is gebaat bij het aanbrengen van een bumper voor de frontgewichten. De bumper bevat naast breedtelampen, ledverlichting aan de zijkanten en daarboven reflecterende rood/witte waarschuwingsplaten op de bumper. Het geheel verhoogt de zichtbaarheid van het gewicht dat voor de trekker uitsteekt en de bumper zorgt dat uitstekende delen zijn afgeschermd. Voor het zicht van de chauffeur zitten aan de uiteinden flexibele ‘stokken’. Doordat de uiteinden van de bumper dicht naar de wielen worden gesteld, heeft de bumper een gestroomlijnde vorm. Bij een aanrijding wordt een auto naar de buitenkant geleid.

BE-wetgeving

De kosten zijn afhankelijk van de zwaarte van het frontgewicht en bedragen circa €3.000, exclusief btw. De bumper voldoet aan de eisen van BE-wetgeving, die bepaalt dat voertuigen breder dan 2,55 meter, uitzonderingen daargelaten, voorzien moeten zijn van rood/wit panelen van minimaal 28×28 centimeter. Er zijn plannen om de tractorbumper verplicht te stellen.

Verstegen
Stan Verstegen Redacteur


Beheer