Doorgaan naar artikel

Met Steketee EC-Ridgers onkruid op peenruggen te lijf

Steketee EC-Ridger 9 met aanaardelementen - Foto: Lemken

Steketee EC-Ridger 9 met aanaardelementen - Foto: Lemken

De Steketee EC-Ridgers van Lemken zijn geschikt voor rugafstanden van 75 centimeter, schoffelen het onkruid en brengen de rug weer in takt.

De Steketeen EC-Ridgers combineren drie bewerkingen. Eerst werken speciale schoffelschijven het onkruid van de rug af. Vervolgens maken veertanden de grond tussen de ruggen los en tenslotte brengen aanaardelementen de rug weer terug in de oorspronkelijke vorm. Er zijn drie varianten van de machine verkrijgbaar. Ze werken op een rijafstand van 75 centimeter.

EC-Ridger 5

De EC-Ridger 5 is de variant met het standaard Basic-Element voor het bewerken van de bovenkant en zijkanten van de ruggen. Deze machine is verkrijgbaar voor frontaanbouw of achteraanbouw en geschikt voor toepassing in lichte grond en percelen met kleinere gewassen, die vaak moeten worden geschoffeld.

EC-Ridger 7

De EC-Ridger 7 is als achteraanbouw verkrijgbaar en is uitgerust met het TRS-element, dat zeer geschikt is voor zware omstandigheden. Optioneel kan de machine worden uitgebreid met bladbeschermers, die voorkomen dat het blad van het gewas beschadigd bij het schoffelen en aanaarden van de zijkanten van de ruggen. Voor toepassing in lichte grond zijn de aanaardelementen te vervangen door aanaardschijven. Voor zware omstandigheden kan een woeler worden toegevoegd.

EC-Ridger 9

De EC-Ridger 9 is ook een achteraanbouw machine. Deze bestaat uit verschillende werktuigen om de machine optimaal aan te kunnen passen aan veranderende omstandigheden en de verschillende groeistadia van de planten. Zo is het mogelijk te kiezen voor schoffelmessen om de rug te schoffelen of schoffelschijven voor het werk tussen de ruggen. Dieptecontrolewielen waarborgen bij beide elementen een nauwkeurig werkdiepte. Als optionele elementen zijn tevens veertanden, schoffelschijven en schoffelscharen verkrijgbaar. Het snelwisselsysteem maakt het mogelijk zonder krachtinspanning snel tussen de elementen te wisselen. Indien nodig kan het systeem worden uitgebreid met een woeler.

Beheer
WP Admin